Policija u američkoj saveznoj državi Juta je prije par dana zaustavila jedan automobil na autoputu, a ono što je ovdje bilo bizarno je da je automobilom upravljao jedan petogodišnji dječak.

Kada su ga pitali zbog čega on vozi automobil, dječak im je odgovorio da je on krenuo u Kaliforniju da sebi tamo kupi Lamborgini, mada je kod sebe imao čitava 3 dolara. Policajci su najprije mislili da vozilom upravlja neki invalid, ali kada su vidjeli da za volanom sjedi petogodišnje dijete ostali su šokirani. Kazao je kako je on otišao od kuće kada se posvađao sa svojom majkom koja ne želi da mu kupi Lamorghini.

Kasnije je u zvaničnom izvještaju pisalo kako je dječak zapravo toliko bio ljut da je riješio uzeti auto svoje majke, sjeo fino u njega, vezao se i pokrenuo ga i odlučio otići sam u Kaliforniju da sebi tamo kupi ovaj luksuzni automobil. Ali eto, 3 dolara su očito dovoljna za kupovinu Lamborghinija u dječijoj glavi. Svakako simpatično.

U izvještaju je također bilo navedeno da je dječačić jedva mogao vidjeti preko volana, a za sada vlast i policija nije objavila ime i prezime, ne samo dječaka, već ni njegove majke. Iako je objavljena zvanična fotografija sa lica mjesta, lice dječaka je zamagljeno. Lokalna radio stanica objavila je da je dječak vozio čak 5 kilometara te da je zaustavljen u 11 sati prijepodne te da srećom nije doživio nikakvu nesreću i da niko zbog njega nije nastradao. Također, treba pohvaliti i njegova vozačka umijeća obzirom da nije nastala nikakva materijalna šteta.