Zanimljivosti

Petar kupio polovnu komodu: Dok je nosio, čuo da nešto lupka u njoj: Kada je otvorio, noge su mu se oduzele(FOTO)

Jedna veoma neobična priča nam dolazi iz Hrvatske i radi se Petru Gavranu (23) koji je prije par dana pazario jednu polovnu komodu.

Inače je Petar iz Slavonskog Broda, ali zadnjih 5 godina živi i radi u Njemačkoj. On je kupo jednu komodu u prodavnici za preprodaju polovnog namještaja i dok ju je prenosio do svog stana čuo je da nešto čudno lupka unuta. Odlučio je provjeriti to kada dođe kući, jer se naravno uplašio da nije kupio oštećenu komodu.

Ovu komodu je inače naručio online, pa je zbog toga strah da je ona oštećena bio potpuno opravdan. Prijatlej mu je pomogao da je unesu u stan, te ju je on odmah otvorio i ostao totalno zaprepašten, pa se počeo smijati jer je mislio da je to neka šala.

U jednom dijelu komode je on, naime, našao par koverti. Otvorio ih je i našao u njima eure, prave pravcate. On i njegov prijatelj su prebrojali novčanice i shvatili da u rukama drže 25.000 eura.

U pitanju očito nije bila nikakva šala, te da je zapravo neka osoba sasvim slučajno i nesretno ostala bez ogromne sume novca. Nakon par dana je uspio da sazna ko je originalni vlasnik komode pa ga je kontaktirao. Prije nego što mu je stigao objasniti, vlasnik je znao da se radi o novcu koji je našao u komodi i iznenadio se kada ga je Petar nazvao da se dogovore da mu vrati novac. Novac je vraćen, a Petar nije želio nikakvu nagradu zauzvrat.