Novo

Petar kupio polovnu komodu: Dok je nosio, čuo da nešto lupka u njoj: Kada je otvorio, noge su mu se oduzele(FOTO)

Danas za vas imamo jednu vrlo neobičnu priču koja nam stiže iz Hrvatske.

Dobro ste pročitali ovaj današnji naslov i sigurni smo da vas zanima šta je to bilo u ovoj vrlo staroj kuhinjskoj komodi. Ova priča započinje iz Hrvatske gdje je izvjesni Petar Gavran, koji ima 22 godine, kupio jednu staru polovnu komodu za svoju kuhinju. Dolazi iz Slavonskog Broda, ali zadnjih nekoliko godina živi i radi u Njemačkoj.

Dok je tu komodu prenosio do svog doma čuo je unutra neko čudno lupkanje, kao da unutra ima nešto. Nije mogao sada na stepenicama da stane, spusti komodu i provjeri šta je to, on je ipak odlučio učiniti to i provjeriti tek kad dođe kući s tom komodom. Ovu je komodu inače kupio putem interneta, bila je vrlo teška, a njegov najbolji prijatelj pomogao mu je da je odnese u svoj stan. Čak je i čovjek koji im je prodao ovu staru komodu pomogao nositi je do kombija.

“Mislio sam da je to šala. Unutra je bilo nekoliko koverti koje su bile pune eura, kad smo prijatelj i ja prebrojali sve što smo vidjeli zaključili smo da je unutra bilo više od 25 000 eura. Mislili smo da je to neka glupa šala, bilo je par poderanih novčanica od 50 eura. Kad sam izvadio sve to, vidio sam da je to zaista stvarno i da se tu niko ne šali. Pitao je ko je stvarni vlasnik ove stare komode i otišao do njihovih vrata i vratio im njihov zaboravljeni novac.” 

Sad se naravno postavlja pitanje kako biste reagirali vi kad biste pronašli toliko novca na jednom mjestu, biste li ga vratili pravom vlasniku?