Petar Bedić Marinić, 11-godišnji dječak nije navršio 12 godina. Preminuo je.

U bolnici je imao transplantaciju koštane srži zbog aplastične anemije, ali kako je to navela njegova majka, primio je i opasnu bolničku bakteriju.

Peter je od nesnosnih bolova čupao sam sebi nokte, izoliran je bio u maloj sobi koja nije bila očišćena, nije primao posjete sedmicama. Sestre su ga ponižavale, a liječnici su vikali na njega kad ga nisu potpuno ignorirali. Sedmicama je bio u polusvjesnom stanju, dehidriran, intubiran i vezanih ruku. Vene su mu pucale i majka ga je znala pronaći ispovraćanog, sa jednom sa špricom ostavljenom u ruci.

Njezin je sin bio u pravoj noćnoj mori.

Do prije nekoliko mjeseci Petar je bio vedar, bezbrižan i zdrav. Krajem godine počeli su se pojavljivati ​​prvi simptomi – modrice koje su pripisivali igri. Četiri sedmice kasnije dijagnosticirana mu je aplastična anemija.

Budući da nije imao braće i sestre, našli su nepovezanog darivatelja u Hrvatskoj i trebao je na operaciju koštane srži, koju je trebao izvesti tim sa Rebra.

Liječnici u ustanovi u kojoj se do tada liječio rekli su mu da će biti tamo mjesec dana i da će se onda moći vratiti kući, majci i životu, potpuno zdrav … ali tada je počela noćna mora.

Za ustanovu u kojoj je dotad bio njen sin, Petrova mama ima samo riječi hvale. Tim koji je upravljao njegovim slučajem na Rebru, međutim, bio je stručan – ali u stvari odrasla ekipa koja nije puno obraćala pažnju na Petra.

Kad se preselio na Rebro, operacija je obavljena, ali samo nekoliko dana kasnije otkriveno je da ima opasnu bolničku bakteriju, iako je bio na sterilnom odjeljenju.

Ostatak ove zaista tragične priče pročitajte OVDJE

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..