Svako biće ima svoju energiju koja se zadržava na mjestima gdje boravimo i u predmetima koje koristimo. Naši domovi su mjesta gde se susreću različite energije, što on nas samih tako i od članova porodica ili drugih živih bića.

Negativna energija uzrokuje stres, zdravstvene i finansijske probleme, nervozu i loša osjećanja. Ukoliko imalo sumnjate + da je u vašem domu prisutna takva energija, odmah je potrebno nešto poduzeti.

U prozirnu staklenu čašu stavite morsku so, otprilike 1/3 čaše. Nakon soli, u čašu sipajte 1/3 hladne vode i 1/3 alkoholnog sirćeta. Čašu ostavite u sobi u kojoj mislite da je skupljena negativna energija.

Nakon što ste postavili čašu, niko ne smije da je pomjera naredna 24 sata. Ukoliko je tečnost u čaši u istom stanju u kakvom ste je ostavili dan ranije, možete da odahnete, u toj sobi nije prisutna nikakva negativna energija. Ali, ukoliko u čaši primjetite mjehuriće ili tečnost postane neprozirna, očigledno je da imate nekih problema u svom domu.

Nakon što je tečnost u čaši apsorbovala negativnu energiju, prospite tečnost u wc šolju i pustite vodu, a postupak ponavljajte svaki dan dok tečnos u čaši ne ostane bistra.