Svi znamo da su psi uz mačke i konje, životinje koje možemo smatrati najboljim čovjekovim prijateljima. Čak i boljim od drugih ljudi.

Za pse se odavno već zna za njihovu vjernost i lojalnost čovjeku koja nekada nadmašuje jednostavno sve okvire, dok se opet za mačke zna kako se radi o jako umiljatim životinjama, koje ipak većinu stvari rade iz vlastitog interesa, te da mogu za tik časa promijeniti stranicu za šaku hrane. Ali, to se psima nikada ne bi desilo, jer oni ostaju sa svojim čovjekom, čak i ako to znači gladovati. Hope i Benjamin Grinder su isto tako imali jednog psa, ali i jednu malu bebu koja im je došla iznenadno u njihove živote.

Vrlo brzo nakon što se beba rodila, Benjamin je dobio novi posao pa je počeo tako raditi u Sjevernoj Karolini, zbog čega su morali angažovati bebisiterku. Nakon veoma kratkog vreman oni su odabrali djevojku koja se zvala Alexis Kon za taj posao, jer se ona javila među prvima kada je oglas vidjela u lokalnim novinama. Nekako im je najbolje odgovarala pa su je na kraju i angažovali, a to je bio posao koji je bio zahtjevniji nego što se to činilo na prvu.

Sve je bilo sasvim ok prvih par sedmica, a onda je odjenom njihov pas počeo mijenjati svoje ponašanje, te bi počeo režati kad god bi se Alexis pokušala približiti bebi. Par je zbog toga postao sumnjičav pa su odlučili ostaviti mobitel ispod kauča, da snima jer su željeli vidjeti šta se to čudno dešava, jer su znali da njihov pas nikada ne bi režao bez razloga. Kada su došli kući pustili su snimak i ostali zgroženi. Alexis je cijelo vrijeme vrištala i derala se na malu bebu, a kako se činilo čak ju je i nekoliko puta udarala. Kada god bi beba zaplakala Alexis bi podigla ili ton ili ruk, a to je psu očito zasmetalo i počeo je režati kada god bi se Alexis probala približiti bebi. Par je odmah sve to prijavio policiji, a protiv sada već bivše bebisiterke se vodi sudski postupak.

Preporučujemo