Savjeti

PARKET ĆE VAM BLISTATI KAO NOV, TRIK KOJI DOMAĆICE OBOŽAVAJU: Napravite ovu smjesu i oduševit ćete se

Poznato je da je Crni čaj veoma ukusan, pozitivno djeluje na naš organizam i na ukupno zdravlje, ali ima i jednu sasvim neobičnu primjenu i to veoma uspješnu – može se koristiti i kako bi imali blistavo čiste podove u svom domu.

Tajna crnog čaja je njegov sastojak tanin koji ima osobinu da iz drvenih materija ,u ovom slučaju parketa izvuče prirodne boje i tako daje veću toplinu i ugodniji ambijent. Ako smatrate da je vrijeme da osvježite svoje podove onda peipremite samo par kesica crnog čaja i poslušajte savjete.

Još jedna prednost ovog prirodnog načina čišćenja je da se u njemu ne nalaze nikakve štetne materije, a koje bi se kasnije udisale i tako nanosile štetu disajnim putevima.

Za smjesu za čišćenje je potrebno da u dva litra prokuhane vode potopite osao kesica crnog čaja , ostavite tako da odstoji oko 15 minuta, nakon toga se izvade kesice,ocijedi još to što ima malo čaja u njima i bace se . Potom se ostavi voda da se dobro ohladi te je tada spremna za čišćenje. Najprije se pod usisa, onda se potopi jedna pamučna krpa u čaj i prebriše se pod ali treba voditi računa da krpa ne bude puna vode, nego dobro ocijeđena.

Ova doza je inače dovoljna za tamne podove a ako su svjetliji podovi onda je dovoljno staviti pet kesica čaja pa će i smjesa biti svjetlija.