Zanimljivosti

PAR MOMENATA PRED KREMIRANJE, ĆERKA OTKRILA STRAŠNU ISTINU; Majka joj je BILA ŽIVA! Hitna istraga u toku, HOROR! (FOTO)

Kada govorimo o “odlasku sa ovog svijeta” onda su prije svega u prvom planu osjećaji tuge, boli, žalosti ….ali se porodica preminulog mora pobrinuti i za onaj dio koji mora biti a to je sahrana.

Pa se pored tih osjećaja koje obuzimaju porodicu ipak mora sabrati i obaviti ono što treba. Nekada pokojnici već imaju napisano ili unaprijed rečeno porodici kako treba da izgleda sahrana, neko je već postavio i nadgrobni spomenik a neko nije uopšte razmišljao o tome pa sada porodica mora odlučiti.

Mada je kod nas uglavnom zastupljena klasična sahrana ,sa sandukom, ukopavanjem, i zagrtanjem zemlje u svijetu se veoma često odlazak na posljednji put povezuje sa kremiranjem.
Razni su razlozi za to, nekada je želja pokojnika bila, nekada djeca žele da urnu sa pepelom imaju stalno uza se a nekad su samo praktični razlozi jer nema mjesta za klasično ukopavanje jer su groblja puna.

Ali, kako god se obavio taj posljednji ispraćaj jedno je sigurno -pokojnik treba stvarno biti mrtav. Zvuči bizarno ali se dešavaju komične ili tragične situacije kada se “mrtvac”probudi iznenada.

Jedna žena je na društvenim mrežama podijelila svoj neobični doživljaj sa sahranom svoje majke. Opisala je majčin odlazak u bolnicu koja je osjećala bolove u grudima, pa su je odveli u privatnu bolnicu u Restensiji, regiji koja se nalazi na sjeveru Argentine. Sljedeći dan su kćerku nazvali iz bolnice i saopštili joj da je majka preminula i uručili joj smrtni list na kojem je pisalo da je umrla od srčanog udara.

Kćerka, tužna kako je i za očekicati, požurila je da ispuni majci posljednju želju a to je bilo kremiranje. A onda, dok su pogrebni radnici već stavljali tijelo na traku za kremiranje, kćerka je primjetila da o njena majka daje znake života. Majka je odmah prebačena nazad u bolnicu, a od strane tužilaštva je pokrenuta istraga o propustu pri utvrđivanju smrti.