Novo

PALI BRATE, NARODNJACI SU ZAKON: Mitrovići iz sela Rajkovac postavili radio u štalu: REZULTAT JE ZAPANJUJUĆI!

Kako ste to od nas već i navikli, i danas imamo jednu veoma zanimljivu i interesantnu priču, a radi se o jednoj priči koja nam dolazi iz Srbije, a ukoliko želite da znate o čemu se radi, ostanite sa nama do kraja. Dakle, priča nam dolazi sa jednog sela, a ono što znamo jeste to da je na osnovu mnogih istraživanja koja su urađena, dokazani i to da ukoliko krave slušaju muziku, da samim tim daju i više mlijeka.

Upravo ovaj fenomen dolazali su i Jelena i Radovan, koji su iz sela Rajkovac koje se nalazi kod Topole, a koji su odlučili da postave radio, koji se nalazi nedaleko od ulaznih vrata od štale. Ono što je zanimljivo, a što su oni rekli jeste to da njihove ljubimice baš i ne reaguju na svaku vrstu muzike, nego samo na onu narodnu, pa je tako Jelena rekla sljedeće: “Muzika smiruje krave, opuštenije su, mirnije na muži i daju više mleka. Ubacili smo radio odavno, noću ne svira samo preko dana. Uglavnom je repertoar narodna muzika jer i mi to slušamo pa što ne bi i one, kad smo mi raspoloženi, to osećaju i krave pa su i one mirnije”.

Njihova štala drugačija je od ostalih i po još nečemu, a radi se o tome da su oni svojim kravama dali imena, i to ne bilo kakva, nego su njihova imena osmišljena po nekim posebnim situacijama, a njima je kumovala Jelena, a ona je rekla: „Zvezdana je dobila ime kada je igrala Zvezda utakmicu. Pozvala sam sina da pomogne jer se telila krava, rekao je ‘majko ne mogu, igra Zvezda’ i kada je na svet stiglo žensko tele ja sam joj dala ime Zvezdana. Par dana nakon nje se otelila i druga, ja sam se tome obradovala pa sam od milosti joj dala ime Miljana. Tu je Šarulja, Đurđa koja se rodila na Đurđevdan, Rujka, Jelka. Nedavno smo dobili i tri nova člana pa smo im dali imena Cana, Jana i Sara“. Ostatak teksta pročitajte ovde.