Radmila Mikulović iz sela Tešnica nedaleko od Aleksinca je sasvim otvoreno pred kamerama se hvalila kako je uspjela da proda dvije svoje kćerke i jednu unuku i tako zgrnula ogromne pare. 

To je naprosto šokiralo cijelokupnu javnost, kako u Srbiji, tako i u cijeloj regiji. Radmila je, naime, rekla kako je od tog zarađenog novca izgradila potpuno novu kuću i apsolutno ne vidi nikakav problem u tome, mada joj prijeti 15 godina zatvora za nešto što je, kako ona tvrdi, tradicija.

Inače, Radmila je nezaposlena, bez dana škole, potpisati se ne zna ali zna zato odlično računati i vješta sa novcem, poput mjenjačnice zna sve tarife i valute.  Ubijeđena je da je brak ugovoren postupak i da tako običaji nalažu, zbog čega joj zakoni ne mogu ništa.

“Kada se u našoj porodici rodi djevojčica, mi odmah govorimo kako smo bogati. Ja sam uspjela prodati svoju mlađu kćerku za 6 miliona dinara (skoro 50.000 eura), dok sam za ovu stariju dobila svega 500 hiljada (cca 5.000 eura). Ali, za svoju unukicu sam dobila čak 2,3 miliona dinara (20.000 eura) i uspjela sam da izgradim ovu kuću od svih tih para. Zaradilo bi se i više, ali narod je škrt. Šta da se radi?” kazala je Radmila.
Ona je iskoristila priliku i naglasila da ima još dvije unuke koje su na prodaju, i da je postavila minimalnu cijenu od 2 miliona dinara “po komadu” i da su obje navršile 11 godina. Njen muž Slaviša isto tako ne vidi ništa loše u tom njihovom običaju i naglašava da što je puno bolje ako mlada stupi u brak nevina, zbog čega se svi oni vode izrekom “što mlađe to bolje”.
Slaviša tvrdi da su oni prihvatili to, obzirom da su se neke djevojke koje nisu ušle nevine u brak ili same ubile ili su bile ubijene kada se za to saznalo. To je, naime, ogromna sramota.

Inače, i Radmila se udala kada joj je bilo samo 10 godina, a Slaviši je tada bilo 12. Oni su već 50 godina u braku i Slaviša je bio njen jedini muž i seksualni partner u životu, obzirom da je po ovoj tradiciji bračno nevjerstvo strogo zabranjeno.

Preporučujemo