Uglavnom smo navikli na takve naslove koji nam dolaze iz regije, međutim, ova se priča dogodila daleko od nas, ali vrlo je poznato da se takve stvari mogu dogoditi i u našoj zemlji.

“Izdali ste povjerenje svih svojih pacijenata i vaši su postupci uvelike utjecali na pacijenta i njihove obitelji. Nemate nikakve veze s onim što ste učinili u ovom trenutku i napravili ste nepopravljivu štetu koja će ostajati generacijama“, rekao je kanadski liječnik Stephen Bodley prije preuzimanja titule Dr. Norman Barwin

Vjerovali ili ne, nakon tri godine pokretanja postupka, prenosimo vam ovu priču u nastavku. Barvin je kažnjen zbog svog nedoličnog ponašanja koje je počinio svih tih godina, a sve to činio je pod krinkom doktorata. Navedeni navodi potiču iz 1970. godine iz barem dvije klinike za neplodnost u Ontariju u Kanadi. Prvi su udarili roditelji, koji su u tom trenutku bili više nego nemoćni.

Preciznije, potvrđeno je 13 slučajeva u kojima je Barvin koristio vlastitu ili nepoznatu spermu za oplodnju svojih osobnih pacijenata, što se kasnije pokazalo vrlo preciznim.

Prije šest godina žestoko je kažnjen i nakratko suspendiran zbog oplodnje triju pacijenata koji su mu vjerovali jer su majke primile pogrešnu spermu, dok se 10 djece genetski podudara s liječnikovom sjemenskom strukturom.

Šta mislite o ovoj situaciji? Vjerujete li sada u umjetnu oplodnju i biste li povjerili ovu vrlo osjetljivu situaciju nekom drugom u vašim rukama? Objavite svoje komentare ispod članka, a znate li nekoga u vašoj blizini koji je umjetno oplođen?

Izvor: Lokovesti

Preporučujemo
Loading..