Glavni grad Abhazije je Suhumi, primorski grad smješten na istočnoj obali Crnog mora, za njega su samo rijetki čuli, jer ga čak nema ni na karti u atlasu.

Za državu između planine Kavkaza i Crnog mora čuli su tek neki, a razlog za to je što je nema na karti među drugim državama. Nekadašnja autonomna sovjetska socijalistička republika unutar granica Gruzije proglasila je nezavisnost 1992. godine, a priznale su je mnoge države. Među državama koje su je priznale su Rusija, Nikaragva, Venecuela i Nauru, te Južna Osetija i Pridenjestrovlje.

Abhazija, Abkhazia

Foto:Pixabay

Glavni grad Abhazije je Suhumi, primorski grad koji je na istočnoj obali Crnog mora. U doba bivšeg Sovjetskog Saveza Abhazija je bila najbolje mjesto za odmor i ljetovanje, svi su tu navalili da dođu, ali danas baš i nije poznato mjesto.

Abhazija, Abkhazia

Foto:Pixabay

Ostaci rimskih zidina, dvorci, kao i Besletski most iz 12. stoljeća su poznate atrakcije. Također tu je i botanička bašta koja broji više od 5.000 biljnih vrsta iz 1840.

Abhazija, Abkhazia

Foto: Shutterstock.

Oko 70 kilometara od ovog grada nalazi se planinsko jezero Rika. Osim što je samo po sebi prizor za poželjeti, i sama vožnja do njega preko Kavkaza prava je avantura.

Sa pogledom na guste šume i vodopade turisti dolaze autom ili busevima sve do 950 metara nadmorske visine na kojoj se nalazi jezero, okruženo planinama koje se uzdižu i do 3.500 metara.

telegraf.rs