Internet je danas postao jako dobro mjesto za trošenje viška vremena, a s njim dolazi i niz zanimljivih igara koje možemo pronaći na njemu.

Tu se posebno ističu one na omiljenim društvenim mrežama poput Facebooka gdje se možemo natjecati s prijateljima ili ljudima širom svijeta. Najpopularnije vrste igara su upravo one koje zahtijevaju logično razmišljanje i koje nam omogućuju da se intelektualno sukobimo sa svojim protivnicima i učinimo to zabavnim za nas.

Jedna od najpopularnijih igara su svakako asocijacije. Svi vi kada igrate ili vidite nekoga kako igra ili pokušava da riješi neku asocijaciju dobijate želju da učestvujete. Cilj ove popularne igre je naravno pogoditi željenu riječ iz ponuđenih riječi koje se kriju u poljima.

Riječ asocijacija, inače, dolazi od grčkog pojma Associatio, što znači udruživanje. Za neke je to omiljena igra, dok onima koji nemaju toliko vokabulara i općeg znanja teško je pogoditi o čemu je ovdje riječ.

Asocijacije su jedna od najboljih igara za testiranje vašeg generalno općeg znanja, a ona također testira i vaš vokabular, vašu sposobnost povezivanja pojmova koji vam se u početku mogu činiti potpuno nepovezanima i razbacanim, ali na kraju kada otkrijete konačno rješenje sve onda ima logike.

Danas vam donosimo jednu takvu asocijaciju koja će, nadamo se, vam pomoći da je pokušate riješiti.

Ono što je za nju specifično jest da čak 90% ljudi koji su to pokušali riješiti nisu uspjeli pronaći na kraju pravo rješenje, pa bi to trebao biti dobar izazov za one koji nikada nisu igrali ovu igru, ali i za one koji uživaju u izazovima i koji su “veterani” u ovoj igri. Prikažite kako izgledaju vaši odgovori, a u komentarima nam napišite rješenje.

Preporučujemo