Zanimljivosti

OVU MAJKU SU SVI RAZAPELI ZBOG TOGA ŠTA JE URADILA BEBI: “ONA NIJE NORMALNA!” Kad vidite na šta beba liči, neće vam biti dobro

Nakon što prođu porođajni bolovi i to ostane iza roditelja, odmah idu prve fotografije i naravno objave na društvenim mrežama a to se i može razumjeti jer se ta sreća želi podijeliti ne samo sa bližom rodbinom i bliskom prijateljima nego i sa svima na društvenim mrežama.

Onda to krene tako polako dalje, kupuju se gegice, benkice, kapice, mašnice , haljinice ….i sve se vrijedno dokumentuje i objavljuje. Tako svi mohu pratiti i rast djeteta ali i kako to dijete provodi svoj bebi period ili rano djetinjstvo. Najčešće su majke te koje kupuju za svoju djecu svu potrebnu odjeću i to po svom ukusu,ali nekada se roditelji pogube u tome pa od svoje bebe naprave pravu lutkicu, ”ukrašavajući “ je sa svim onim što baš i ne ide uz bebu. Ali i to se nekako može akceptirati ako ne šteti samoj bebi.

Na žalost, ima i onih mama koje , iz ko zna kojih njima poznatih razloga, rade i kozmetičke tretmane na maloj djeci. Tako se jedna majka pohvalila na internetu te objavila forografiju ručice svoga djeteta. A na fotografiji su u gro planu su noktići bebe ali ne normalni bebi nokti nego „sređeni“ manikurom u obliku badema.

I umjesto pohvala koje je očekivala ova majka je pokupila brdo kritika i prekora-najveći broj je bio zgrožen, neki su izjavljivali da su zabrinuti za bebinu sigurnost, uglavnom su se pitali kakva je to majka….

Nekako želimo vjerovati da ova majka nije uopšte razmišljala o eventualnim povrijedama koje beba sebi može nanijeti tim noktićima i sigurno je nakon svih tih komentara ispravila svoju grešku i vratila bebi nokte kakve i treba da ima beba.