Nevjerovatna kuća nalazi se na 12 metara visokoj stijeni nedaleko od Bijele Palanke. Sa kuće se prostire pogleud na Divljane i Divljansko jezero i ljepote Suve planine.

Kuću u stijeni je Miroslav Pavlovič sa svojih 25 godina. To mu je kako kaže Miroslav, bilo ostvarenje dječačkog sna. Još kao dijete dolazio je na ovu stijenu i uživao u prirodi i nevjerovatnom pogledu. Miroslav i danas nakon 40 godina provodi vrijeme u posmatranju okolnih brda i jezera.

Trebale su mu tri, četiri godine da napravi  nevjerovatnu kuću koju okružuje visoka stijena. Najteži dio posla bio je donjeti sav materijal do stijene. Srećom uvijek su mu pomagale komšije iz sela. Nekad je znalo i po petnaest ljudi u džakovima nositi materijal i beton koji su mješali u selu. Pod kuće se nalazi na 8 metara visine, a ploća iznad plafona naleže na sami vrh stijene koji se nalazi na 12 metara visine.

Kuća ima svega 8 kvadrata, ali za Miroslava je i to dovoljno. Uspio je da u nju ubaci sto i tri stolice, police, visće kuhinjske elemente, ogledalo da na četvrtom zidu, onom kamenom, ugradi krevet za spavanje koji se rasklapa.

Da li biste i vi pobjegli od gradske gužve i uživali u ovom prekrasnom prirodnom ambijentu ?