Zanimljivosti

Ovoj ženi su oči ispale od NAPREZANJA: Istovarila iz sebe monstruma teškog 18 kila, babice zavrištale od VIĐENOG ČUDA (VIDEO)

Danas ćemo da pričamo o bebama fenomenima koje imaju brutalno veliku težinu tokom procesa rođenja. Da li ste znali da se na svaka 2 miliona beba rodi jedno dijete teže od 5 kilograma.

Sve ove bebe su u ogromnoj opasnosti da u narednim godinama postanu dijabetičari. Vrlo je rijetko primijetiti da je beba težila 5,6 ili 7 kilograma. Ali, s vremena na vrijeme čujemo i ove podatke.

Naša današnja priča vodi nas u daleku Australiju, gdje je majka rodila svoje dijete koje je imalo nevjerovatnih 18 kilograma, možete li vjerovati u to? Možete li samo zamisliti kako se ta žena osjećala u tom momentu? Kako su prisutne babice i glavni liječnik reagirali na čitavu ovu priču? O tome se već mjesecima priča u Australiji, ali i u čitavom svijetu, jer ovo je svjetski rekord, to je sasvim sigurno.

Ova je beba u medijima odmah bila proglašena divom, a video od njezinog rođenja postao je viralan u svim dijelovima svijeta. Majka je odmah bila proglašena apsolutnim herojem i postavlja se naravno sada pitanje kako je beba toliko dugo preživjela u njezinoj maternici. Prema bolnici, porod je protekao sasvim normalno carskim rezom. I beba i majka osjećaju se vrlo dobro i dan danas.

Majka će zasigurno trebati još jako puno vremena za postupak potpune rehabilitacije, jer ovo je ipak pravi herojski podvig. Zanimljivo je da su liječnici na porodu bili uvjereni da se radi o dvije bebe. Jeste li ikada čuli za ovakve informacije i je li stvarno moguće roditi takvu bebu? Napišite nam svoja mišljenja u komentarima i ostanite s nama …