Ovo svi urade ujutro kad ustane i zato im je stomak ogroman: Odmah se riješite ovih jutarnjih navika – Pozitiv Media

Ovo svi urade ujutro kad ustane i zato im je stomak ogroman: Odmah se riješite ovih jutarnjih navika

Običaje koje obavljamo u jutarnjim satima, govori o tome na koji način će naše tijelo da uzima kalorije, naučnici su dokazali da su jutarne navike povezane sa dobijanje diajbetisa u vašem organizmu, gdje je to još veći uzrok slaganja viška kilograma.

1. Konzumiranje obilanijeg doručaka

Mnogo je bitno šta konzumiramo svakodnevno. Znanstvenici sa Univerziteta u Tel Avivu dokazali su da je laganija večera i obilan doručak znatno učinkovitiji kada je riječ o održavanju težine, a ne prehrani koja se temelji na laganom i češćem grickanju.

Vaša brzina metabolizma se razlikuje u različitim djelovima dana, gdje su naučnici došli do zaključka kako nikada ne biste trebali da uzimate visokokaloričnu hranu pogotovo za vrijeme doručka, dok bi ručak trebao da bude neke srednje veličine dok za večeru trebate da uzimate nešto najlaganije.

2. Nekrećete se dok je sunčano

Sunčeva svjetlost u potpunosti topi mast. Istopi barem ono bijelo masno tkivo. Znanstvenici sa Univerziteta Alberta u Edmontonu, Kanada, uardili su eksperiment i dokazali da lipidi, kada su izloženi suncu, smanjuju veličinu.

Na osnovu ovog eksperimenta smo dali kao dokaz, da svaka osoba se više goji tokom zimskog perioda, jer u tom periodu nema te jačine sunčeve svjetlosti koja bi topila naše salo. Morate da znate da nikada ne biste trebali da provodite dosta vremena na suncu, ali ako je to baš pod moranjem onda trebate da koristite određene kreme za sunčanje.

3. Nikada ne  zaboravite popiti čašu vode nakon ustajanja

Odrasle osobe u svom tijelu načinjavaju se od 55-60 posto vode, tako da jeveoma bitno popiti čašu vode nakon buđenja. Voda ubrzava vaš metabolizam, što smanjuje rizik od dobivanja masnoća. Voda takođe ima ulogu da smanji i  da se riješi toksina.

Ako ste u toj mogućnosti da se budite ranije i da radite vježbe, samim tim ćete odmah da umanjite vaš apetie. Istraživači dr. sc. student Javier Gonzales i sur. Emma Stevenson je otkrila ljudi koji su navikli vježbati unose manje hrane u danu prije doručka.

Izvor : Lifestyle Dom.info

Leave a Reply