Novo

Ovo su Titove POSLEDNJE REČI: 36 godina su bile tajna, a onda je lekar odlučio da progovori!

Iako je prošlo mnogo godina od kako nas je zauvijek napustio bivši predsjednik Jugoslavije, Josip Broz Tito, ali u medijima još uvijek vrlo često možemo da naiđemo na neke priče koje se odnose na njega, a koje su javnosti itekako zanimljive. Dakle, prošlo je 40 godina, i od tada pa sve do dana današnjeg razvijale su se brojne teorije vezane za doživotnog predsjednika bivše Jugoslavije, a isto tako mnogo je situacija koje su ostale misteriozne.

Nedjelja, 4.maj bio je sasvim običan dan, kada je televizijski program prekinuo crni ekran koji je trajao 30 sekundi, a nakon čega se oglasio Miodrag Zdravkovič, koji je bio unaprijed određeni spiker Televizije Beograd, koji je tada za sve izgovorio jednu nezamislivu rečenicu koja je glasila: “Umro je drug Tito. To su večeras saopštili Centralni komitet Saveza komunista Jugoslavije i Predsedništvo Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, radničkoj klasi, radnim ljudima i građanima, narodima i narodnostima Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije”, rekao je on tada.

 

Bile su to vijesti koje niko nije šokirao, vijesti koje su promijenile sve, a znamo da je on bio mnogo bolestan, i da su ljekari činili sve kako bi ga održali u životu, a njegovo liječenje odvijalo se u Ljubljani, i čak mu je amputirana noga. Svoje poslednje dane on je proveo u komi iz koje se zapravo nikada nije probudio. U to vrijeme, mladi ljekar Milomir Stanković imao je obavezu da sjedi kraj Brozove postelje i da zapisuje dijagnoze, prognoze ljekara, njegove terapije i ostalo, a isti taj doktor nas je napustio u decembru 2019.godine, i on je inače bio jedan od poslednjih svjedoka poslednjih dana jugoslovenskog maršala. Ostatak teksta pročitajte ovde.