Ovo je vrlo intrigantna tema koja je mnogima čak i vrlo tužna, posebno za one pojedince koji su nedavno izgubili voljenu osobu, bez obzira radi li se o bliskom rođaku, prijatelju ili roditelju (djetetu) i koji bi sigurno željeli da mogu opet barem kratko razgovarati s tom osobom.

Da li vam je to ikad prošlo kroz glavu, a za mnoge smo sigurni, da možda postoje neki određeni znakovi koji upravo to ukazuju. Neki stručnjaci vjeruju da postoje neki specifični znakovi koji jasno upućuju na to da vaš dragi preminuli nastoji stupiti u kontakt s vama.

Možda je to miris cigarete koju je pokojnik pušio ili ako iznenada neočekivano i neobjašnjivo nanjušite parfem koji je pokojnik oduvijek koristio. To mogu biti jasni indikatori da pokojnik pokušava uspostaviti kontakt s vama. Vjerovatno ste također znali često sanjati pokojnika i tada niste sigurni je li to bio san ili se stvarno dogodilo. Ali, nakon toga upalite svijeću za tu osobu ili posjetite njegov grob. Jeste li ikada imali nekih vrlo čudnih i neobjašnjivih misli za koje niste sigurni da mogu biti uopšte vaše? Prema riječima stručnjaka, to je način na koji pokojnik pokušava nešto reći.

Takvi se kontakti mogu dogoditi na samom sprovodu, iako mnogi misle da im se stvari tada čine samo zato što su tužni i šokirani. Neki tvrde da su čak vidjeli pokojnika među prisutnim na sprovodu ili da su vidjeli njegov odraz u ogledalu nekoliko dana nakon sprovoda ili da su se osjećali kao da nisu sami u sobi. Sve su to znakovi da pokojnik pokušava nešto da vam kaže.