-Kreditna kartica

Mnogo puta su vas kartice spasile kada ste ostali bez gotovine u kaficu, radnji ili na putovanju. Međutim ne radi se uvijek o tome šta možete kupiti sa karticama, nego kako ih možete iskoristiti. Čak i na “pustim” mjestima gdje nema bankomata kartica vam može biti korisna. Npr. veoma su koristan “aparat” za uklanjanje trna ili žaoke pčele. Povucite prema gore trn ili žaoku kako biste ga izvadili uz pomoć kreditne kartice.

-Tuna konzerve

Konzerva tune sadrži ulja dovoljno za paljenje svijeće na dva do tri sata. Sve što treba je da probušite malu rupicu na sredini konzerve, u nju ubacite komadić pamuka. Zapalite pamuk nakon što on upije dovoljnu količinu ulja i dobićete korisnu svijeću barem na 2 do 3 sata.

-Balzam za usne

Balzam za usne je jedna od stvati koju svaka djevojka ima u svojoj torbici. Vjerovali ili ne balazam vam može poslužiti kao svijeća ako na vrh stavite komadić tkanine. Balzam može goriti i do dva sata.

Rezultat slika za konzerva tune kao svijeća

-Grudnjaci

Ako se nađete u nezgodnoj situaciji u kojoj je teško disati zbog dima, čestica prašine ili krhotina jednostavno iskoristite čašicu od grudnjaka kao masku. Ona savršeno pokriva usta i nos, te pojedini stručnjaci tvde da mogu spriječiti i pojedine toksične čestice.

-Prezervativi

Vjerovali ili ne perzervativi mogu poslužiti za više od jedne stvari. Ako se nađete u vandrednoj situaciji u njega možete “pohraniti” i do jednog galona vode. Oni su rastezljivi, fleksibilni ali i izdrživi i kao takvi mogu izdržati pritisak prilikom sipanja vode u njih. Također mogu vam koristiti da zaštite noge ako vam obuća propušta vodu.
Rezultat slika za konzerva tune kao svijeća