Home Novo Ovo su heroji Srbije o kojima bruji čitav region: Skočili su u...

Ovo su heroji Srbije o kojima bruji čitav region: Skočili su u vodu bez razmišljanja i spasili 15 ovaca, gazda ponudio da im plati, a oni nisu htjeli ni da čuju o tome

201
0
Slavko Vujović i Dragomir Suluburić, dvojica momaka iz Guče, nedavbno su prošli kraj kuće u Guči na putu za Lučani, a potom primijetili da ovce plivaju u skladištu pored ceste, dok ih niko od ljudi ne želi da spasi.

Vujović i Šuluburić su ušli u vodu bez prevelikog straha i razmišljanja, iako im je voda bila skoro do ramena, samo da spase nesretne životinje. Kažu da su uspjeli izvaditi gotovo 15 ovaca, a zatim ih odvesti na cestu gdje nema vode. Navode da gazda kuće nije bio prisutan i da su ga obavijestili da su ovce otkrivene.

Stambolić, čija su ovce bile u vodi i borile se da izađe iz šume, zahvalio je momcima koji su mu spasili sredstva za život, a on ih je htio platiti. Međutim, oni to nisu htjeli prihvatiti. Šuluburić kaže da su odbili uzeti bilo šta. Kaže da je važno samo da su svi dobri i da nema žrtava i da će svima pomoći ko će se naći u takvoj situaciji.

Podsjetimo, u posljednjih nekoliko dana bavili smo se ogromnim poplavama koje su pogodile cijelu regiju. Najviše od svega, Bosna i Hercegovina je pretrpjela, koja se već sjeća slučaja velikih poplava prije pet godina kada su miluoni donacija bili potrebni za popravak štete i pomoć onima koji su ostali bez krova nad glavom zbog nesretnih okolnosti.

Jeste li imali tešku situaciju ovih dana kada je padala jaka kiša ili je sve u vašem najboljem stanju?

Izvor: Zanimljivosti Balkan

Preporučujemo
Loading..