HTJELI VI TO ILI NE, PROTIV GODINA SE APSOLUTNO NE MOŽE,  BILO DA STE MUŠKARAC ILI ŽENA, SVE STE PODLOŽNIJI RAZLIČITIM VRSTAMA BOLESTI, I TO JE SVAKAKO NEMINOVNOST. PRIJE NEGO ŠTO SE RAZBOLITE, MORATE PAZITI NA SVOJE ZDRAVLJE, KRETATI SE ŠTO VIŠE, ZDRAVO SE HRANITI.

SVE OVO VAŽI ZA KARDIOVASKULARNE BOLESTI, ALI ŠTA JE SA ONIH BOLESTI KOJE NAM PRIJETE, PREKO NEKIH DRUGIH SIMPTOMA, A NISMO NI SVJESNI SVEGA TOGA? PROČITAJTE U NASTAVKU VEOMA POUČNU I JAKO ZANIMLJIVU PRIČU.

Mi se polako vraćamo na veoma opasne srčane bolesti, i bolesti cijelog kardiovaskularnog sistema. Pušenje, genetika i svakaako težina su najbitniji faktori za ova oboljenja, ali da li ste znali da imate još jednu poveznicu sa ovim bolestima? Vjerovali ili ne radi se o ljudskim ušima, prema nekim naučnim istraživanjima, količina dlaka koje imate na ušima ili u samoj unutrašnjosti uha, može biti veoma jasan pokazatelj vašeg budućeg zdravlja u globalu. 

Tako da bi trebali shvatiti kako si eventualno možete spasiti život ako na vrijeme primijetite razne promjene na svojem tijelu. Sigurno niste nikako znali da su dlake u ušima povezane sa srčanim bolestima, ako i moždanim udarom.

Prema jako zanimljivim istraživanjima koja su obavljena nedavno, postoji jaka veza između dlaka u vašim ušima i srčanog udara. Orginalna priča ove studije datira još od 1974. godine kada su doktor Frenk Sanders i njegov tim objavili ovu veoma zanimljivu studiju.

Nabor na ušnoj resici, Doktor Sanders je naveo kao glavni razlog srčanih bolesti. Njihova studija obuhvatila je 40 muškaraca i 20 žena, i sve su bile i više nego uspješne.

Image result for hair ears

Izvor: Nezavisni Portal

Preporučujemo
Loading..