Za mnoge je dan zaljubljenih, 14. februar odnosno Valentinovo dan koji im je jako bitan i kada žele na poseban način pokazati svoju besprijekornu ljubav prema svom partneru i uopšteno koliko im taj partner znači.

Za ostale, one koji nemaju nikog, ovo je sasvim običan dan u njihovom jadnom i mizernom životu.

Međutim, postoje stvari koje se ni slučajno ne smiju raditi na ovaj dan, čak i ako ste sami i bez partnera, a to su:

  1. Nemojte nikako, ako ste pri zdravoj pameti, zvati svog bivšeg partnera – to nikada nikako, ni u kojem normalnom scenariju, ne smijete uraditi. Sasvim je naturalno da za ovaj dan mislite o vašoj bivšoj djevojci ili momku, ali on / ona treba ipak ostati samo u sjećanju, u dalekoj prošlosti.
  2. Nemojte piti – ovo je definitivno zadnja stvar koju želite uraditi na ovaj dan. Provesti dan zaljubljenih sa flašom alkoholnog pića u ruci. Provedite radije ovaj dan sretni, nasmijani i zadovoljni. Čak i ako nemate partnera, izađite sa prijateljima.
  3. Nemojte zakazivati nikakve sastanke – prvi sastanci su inače veoma teški i kompleksni, a dodatni je pritisak izaći na prvi sastanak na Valentinovo. To je za mnoge nepodnošljivo jer na kraju većinom oboje dan provedu sa nekim lažnim očekivanjima.
  4. Ne smije te se žaliti – ne postoji ništa gore od toga da se neko na dan zaljubljenih žali i da proklinje svoj biološki sat, da priča koliko je već dugo sam. Ipak trebate da sačuvati dostojanstvo, jer sva ta negativnost utiče i na ostale oko vas.

Preporučujemo