Iako je danas postalo sasvim normalno da umjetno povećavate grudi, postoje neki savjeti koje morate pročitati prije nego što se odlučite za ovaj postupak.

Možete ih povećati masnim tkivom ili silikonom. Da, dobro ste pročitali ovu informaciju, ne morate davati hiljade eura na razne plastične operacije. Budući da je ovo jedan hirurški zahvat, postoje stvari koje morate znati prije nego što odete pod nož samo radi estetike.

1. Prednost je što možete odabrati oblik silikona, ali u jednoj operaciji ne možete dobiti ogromne grudi.

2. Grudi osim implantata mogu se povećati masnim tkivom sa drugog dijela tela.

3. Štetan učinak je da nakon operacije možete izgubiti osjećaj na bradavicama.

4. Nijedan implantat nikada neće izgledati kao prava dojka, pa se nemojte zavaravati da izgleda prirodno. Silikoni su uočljivi i dodirljivi.

5. Dojenje može uticati na ovu operaciju, koja je itekako komplikovana za neke žene.

6. Nakon operacije morate se odmoriti neko vrijeme, a oporavak je bolan i neugodan. Nekada proces oporavka može otići i do 3 mjeseca.

7. Svaki silikon ima svoj rok trajanja, tako da vam prva operacija neće biti posljednja, a u prosjeku će svaka četvrta žena taj postupak morati ponoviti za otprilike deset godina.

Da li ste zadovoljne svojim grudima, i mislite da su vam možda premale dojke? Pišite nam u komentarima, da li ste više za umetke ili plastičnu hirurgiju?

Preporučujemo
Loading..