Nepokretna Dana Anhalt bila je lagano i postepeno trovana punih 37 godina, a čak 100 doktora pokušalo joj je pomoći, koliko god, ali bezuspješno.

Očajna Dana u početku je patila od meningitisa, infekcije sinusa, svih mogućih vrsta napada, migrene i hormonalnih problema, koji su započeli kada je imala svega 16 godina. Ona je pisac iz Hangingtona u Njujorku, kojoj je dijagnostikovana lajmska bolest krajem 2016. godine. Međutim, i pored strogog pridržavanja svojoj terapiji, njeno stanje se nije ni mrvicu poboljšalo. Čak i obrnuto.

Njena porodica uzrok njenog stanja pronašla je sasvim slučajno, tek kada su osjetili jedan neobičan miris koji se širio iz njenog podruma, koji je u tom trenutku bio pun crne otrovne buđi. Oni su ubjeđeni da je ta buđ dospela u njen podrum tokom velikih poplava koje su se desile kada je Dana bila jako mala.

“Osim niza dijagnoza poput mononukleoze, upale pluća, sinusa i hormonskih bolesti, sve do fibromijalgije koju sam dobila kada mi je umrla mama, pa sve do 2011-12. godine, kada sam gotovo ležala samo u krevetu, niko nije uspio da otkrije tačan uzrok moje bolesti, nego su samo liječili njene posljedici“, ispričala je ona.

„Postala sam, u međuvremenu, imuna na većinu lijekova i postala sam alergična na puno hrane. Alergična sam na sve lijekove protiv bolova i vrlo često imam osipe po cijelom tijelu.“ Međutim, kada je konačno bio pronađen uzrok, ljekari su joj savjetovali da se odmah iseli i tamo ostavi sve svoje stvari koje ima. Ona i njena porodica započeli su tako sa sakupljanjem novca preko fondacije GoFundMe, kako bi joj pomogli da se preseli, a do sada su prikupili negdje oko 31.000 dolara.

Iako je dobila jako puno komentara podrške i pozitivnih želja bilo je, po običaju, i onih manje simaptičnih, gdje su ljudi pisali da treba što prije da umre, da skrati muke svojim roditeljima i da ljude ne varaju da bacaju pare u nešto što se ne može izliječiti.

Preporučujemo