Na svijetu postoje razni ljudi, kao što stara izreka kaže “sto ljudi, sto ćudi”. Međutim, postoje isto osobe koje su, karakteristične, odnosno izdvajaju se iz mase po nekim svojim karakternim osobinama, bilo to fizički ili psihički.

Cute but psycho: Notebook (Journal, Diary) for women who are a ...

Tako imamo osobe koje svojim stavovima i izjavama se izdvajaju i stavljaju se u centar pažnje javnosti, što nerijetko završi u totalnom haosu. Primjer toga je i Alice Ferguson (33) iz Los Angelesa, koja je svojim statusom na društvenim mrežama izazvala neviđeni haos i za kratak period dobila ne samo ogroman broj negativnih poruka i komentara, već čak i tužbu Udruženja za zaštitu životinja.

Sporni status u kojem ona opisuje svoju evidentnu mržnju prema životinjama nastao je kao posljedica činjenice da ju je muž napustio kada je ona pred njega stavila ultimatum – ili pas ili ona. On je sa sobom uzeo psa i njihovog četverogodišnjeg sina, a nju ostavio poraženu, bijesnu i neuračunljivu na kućnim vratima. Ali ono što je uradila prije toga je pokrenulo cijelu priču.

9 Reasons Why You Shouldn't Buy a Bunny | Save Animals | PETA KidsNaime, par je imao psa već nekoliko mjeseci, ali obzirom da je pas bio veliki i da je otac djeteta se bojao da bi pas slučajno mogao u igri da povrijedi njegovog sina, on je odlučio da mu za rođendan nabavi patuljastog kunića. Međutim, par dana kasnije on je morao psa voditi na vakcinu, sin je spavao na spratu, a Alice nije znala šta će za ručak. Na kraju je jednostavno ispekla malog kunića i poslužila kao obrok. Sin nije ništa primjetio, a kada je pitao roditelje gdje je zec, ona mu je rekla da je izašao iz kuće i da ga je zgazilo auto na ulici. Izrevoltiran time, muž je skočio i počeo da se dere, a ona psihopata kakva i jeste sjedila je mirno i jela svoj ručak.

“Ne mogu da vjerujem da me je napustio i otišao sa vrećom buha. I čak je imao hrabrosti da odvede moje dijete sa sobom. Sve zbog životinje. Moj muž više voli tog psa nego mene. Neviđeno. Ko normalan voli više životinju od čovjeka? Životinje imaju samo jednu namjenu, a to je da ih se jede, a ne da im udovoljavamo i da im se molimo kao Bogovima. Ko dijeli moje mišljenje?” glasio je status, a Alice je za manje 24 sata postala omraženija od svih svjetskih lidera, terorista, kriminalaca i rijaliti zvijezda.

I'm a Psychopath New T-Shirt Psycho Crazy Girl Women Ladies Wear ...