Kako nam je već poznata Ljiljana Jakšić, poznata kao Salveta iz serije “Studenti”, osvojila je srca publike svojim nezaboravnim portretom ovog popularnog lika. Poznata po svojoj živahnosti i odlučnom karakteru, njen život je doživio veliki preokret u šezdesetim godinama.U svojoj 52. godini, Ljiljana je postala majka, ostvarivši svoju dugoželjenu želju za djetetom.

Unatoč teškom trenutku kada je njen partner napustio nakon što je saznala da je trudna, Ljiljana je pronašla utehu u radosti koju je donijela njena ćerka Darija. Iako je suočena sa slomljenim srcem, Ljiljana ne krivi oca svog djeteta niti ikoga drugog za ovu situaciju. Razumije važnost individualne slobode u odluci o roditeljstvu.Ljiljanin život se značajno promijenio dolaskom Darije. Unatoč izazovima, kao što je rad do osmog mjeseca trudnoće i brzi povratak na posao nakon porođaja, Ljiljana je pružila svojoj kćerki sve što joj je potrebno. Ljiljana se suočila sa svim izazovima koje majčinstvo donosi i pobrinula se da Darija ima stabilan i ispunjen život.

Ljiljana izbjegava javne komentare o svom bivšem partneru i njegovim odlukama. Smatra da svaki pojedinac ima pravo na vlastite izbore i da treba snositi posljedice svojih postupaka. Iako su se suočile sa životnim teškoćama, Ljiljana i Darija uspješno se nose sa samostalnim životom, pokazujući snagu i hrabrost u suočavanju s neizbježnim izazovima.Ljiljana Jakšić je izjavila da ne snosi nikakvu odgovornost za ocenjivanje njegovih razmišljanja i da nema nameru da interveniše. Na kraju krajeva, svaki pojedinac ima pravo na vlastite izbore, bez obzira na ishod, i mora se smatrati odgovornim za posljedice svojih postupaka.