Zdravlje

OVO je ŠEST znakova da je vaše SRCE u opasnosti! OBRATITE PAŽNJU!

U današnjem ćemo članku govoriti o zdravlju i koliko je bitno brinuti o svom zdravlju više nego što to sada radite. Jednostavno nemamo naviku ići na redovite preglede, a odlazimo tek kad nas nešto zaboli i utvrdi se da smo problem mogli riješiti puno ranije.

Ovaj put govorimo o srcu, najbitnijem ljudskom dijelu tijela, mišiću i zabrinjavajuće je da je srčani udar zapravo jedno od najvećih ubica na čitavom svijetu. Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti samo u Sjedinjenim Državama, oko 600 000 ljudi svake godine umre od posljedica srčanog udara. Pravilan rad i zdravo srce mogu se uništiti ukoliko se ne vodi kvalitetan stil života.

U današnjem tekstu razgovarat ćemo o simptomima koji vam mogu pomoći da rano otkrijete da nešto nije u redu sa vašim srcem, ali ako ih uočite, morate otići liječniku na pregled – hitno.

Jedan od osnovnih simptoma je bol koja prolazi i koju osjećate kroz ruku. U muškaraca je to pretežno lijeva ruka, dok se u žena može dogoditi u obje ruke.

Također je vrlo bitno obratiti pažnju na to ukoliko često kašljete. Ovaj simptom mogu uzrokovati razne stvari, ali je također vrlo usko povezan s vašim srcem.

Još jedan alarm za uzbunu je ukoliko iskašljete ružičastu tekućinu koja se sastoji od krvi.

Da li imate otečene noge? To je također jasan indikator da srce ne radi ispravno i ne pumpa dobro krv te da vam krv ne dopire do stopala, a ta oteklina oko nogu je zapravo posljedica gravitacije

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE