Natalija Zelenska, supruga ukrajinskog predsjednika Volodymyra Zelenskog, ima značajnu ulogu u javnom životu Ukrajine. Pre nego što je postala prva dama, Natalija je imala bogatu karijeru u pravu, diplomirala je na Kijevskom nacionalnom univerzitetu Tarasa Ševčenka i radila kao pravnica i suosnivačica startupa. Takođe je radila u diplomatskim krugovima kao glasnogovornica veleposlanstva Ukrajine u Sjedinjenim Američkim Državama.Nakon što je njen suprug postao predsednik, Natalija Zelenska nije se povukla iz javnog života. Nastavila je da bude aktivna u podržavanju različitih društvenih inicijativa, posebno u promociji spolne ravnopravnosti i borbi protiv nasilja nad ženama. Takođe je koristila svoj položaj kako bi podržala društvene promene i doprinela razvoju Ukrajine. Njeno prisustvo i podrška imaju značajan uticaj na percepciju trenutnih događaja i reakciju vlade.

Olena Zelenska, supruga predsednika Volodymyra Zelenskog, takođe ima bogatu karijeru. Nakon što je diplomirala na arhitektonskom fakultetu, okrenula se pisanju i medijskoj produkciji. Osnivanjem kompanije Studio Kvartal 95 postala je ključna figura u ukrajinskom medijskom prostoru. Olena Zelenska je takođe poznata po svom angažmanu u društvenim pitanjima, posebno u promociji spolne ravnopravnosti i borbi protiv nasilja nad ženama.Njeno aktivno prisustvo na društvenim mrežama i komunikacija s građanima Ukrajine tokom teških trenutaka, kao što je agresija Rusije, pružaju podršku i inspiraciju ljudima. Olena Zelenska je partnerka predsednika i osoba koja je ostvarila značajan doprinos u različitim aspektima društva, od medija do društvenih inicijativa. Njeno zalaganje za reformu obroka u školama i podrška kulturi i sigurnosti takođe pokazuje njen angažman u različitim oblastima.

 

Olena i njen suprug Volodymyr Zelensky pohađali su istu školu, ali su se upoznali tek na fakultetu. Njihova osmogodišnja veza pre braka pokazuje dublje poznavanje i povezanost pre nego što su započeli bračni život. Njihova porodica, uključujući sina i kćerku, zajedno se suočava s izazovima i odgovornostima koje nosi javni život. Olena Zelenska je primer kako žena može imati važnu ulogu u društvu kroz različite sfere delovanja i kako njen angažman može inspirisati druge žene da se aktivno uključe u javni život i borbu za društvene promene.