Još uvijek nije poznato šta je tačno bio okidač koji je u četvrtak navečer potaknuo 36-godišnjeg Igora Nađa da je zbog toga počinio najteži zločin u Hrvatskoj u zadnjih 21 godinu, nije poznato što mu je u tim trenucima prošlo kroz glavu.

Naime, niko od protagonista zločina nije preživio da bi razgovarao o događaju i pružio neke korisne informacije, dok još uvijek nema izravnih očevidaca.

Prema nekim verzijama događaja, povod je navodno bila njegova ogromna ljubomora, odnosno patološka želja da kontrolira svoju godinu mlađu djevojku, ali pravi motiv se nikad neće otkriti, a najvjerovatnije će misterija ostati do kraja. Nekoliko Nađovih vrlo dobrih prijatelja, koje je u subotu kontaktirao Dnevni list, kažu da su ga poznavali po nadimku Rus. Prema izvorima Indexa, Nađ je dan prije najavio krvavu gozbu prijatelju u restoranu na Vrbiku: “Ovo je posljednji put da me vidite.”

“Molim vas, nemojte me ništa pitati. Zastrašujuće je što se dogodilo. Pišite šta god želite, ali prava istina nikad neće biti poznata i za sada nemam snage ni za jednu riječ “, rekla je vriskasta žena, plačući dok je polubrata čudovišta gorko plakao u dvorištu ispred kuće.

Ilija Paušak, otac ubijenog Davora, rekao je da je te večeri njegov sin, koji je radio u autobusu Hrvatske, bio sa svojom djevojkom Josipom u Arena centru, gdje su kupili posljednje stvari, jer su morali ići na svadbu Davorovog prijatelja, na kojem je Davor bio u subotu kum vjenčanja i ništa nije naznačilo šta bi mogao učiniti u narednim satima.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo