Slavni i čuveni horoskop starih Slavena je bio horoskop jednog ponosnog i veoma žilavog naroda koji je bio usko povezan sa prirodom.

Naravno radi se o našim pretcima, i on je klasifikovan na period od po 10 dana, a na vama je sada da pronađete svoj datum i odgovarajući cvijet koji otkriva vaš karakter.

01.01.–10.01. ŽUTI NARCIS

Žuti narcis u teoriji simbolizuje otvorenost, toplinu i ljeto. Iako se na prvi pogled čini kao da ste vi jedna jako stidljiva osoba koja ne želi biti u prvom planu, vi zapravo imate smjeli pristup životu generalno. Sva vaša djela govore mnogo više od vaših riječi i vi uvijek pokušavate da svoje ambicije i ciljeve pretvorite u realnost. Najbolje objašnjenje je za vas ono koje je najjednostavnije. Premda ste rođeni u zimi, nastojite da izbjegavate što više hladnu klimu.

11.01.-20.01. ČIČAK

Vi ste osoba koja uvijek na sebe preuzme više obaveza nego što može realno da podnese i obavi, što onda može odati potpuno pogrešnu sliku o vama u okolini, koja će mnogo rijeđe uočavati vašu dobrotu. Zato vi težite za pozornošću ostalih. Dobar ste prijatelj koji uvijek daje maksimalnu podršku svima, naročito porodici. Etični ste u svemu što radite, ali previše rada bi vas vrlo lako može dovesti do nekih nezgodnih zdravstvenih problema.

21.01.-31.01. SMILJE

Jako ste skromni i opsesija vam je praćenje najnovijih modnih trendova i poštivanje istih. Međutim, baš zbog toga često ste objekt trača i ljubomore. To ne podnosite previše lako i jako brzo planete, a još teže izlazite iz sličnih teških situacija.

Ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE.