Zdravlje

Ovo je najotrovnije voće i povrće: Ovo NE SMIJETE jesti jer vas može ubiti – ne budite budale

Izbjegavanje konzumiranja povrća i voća koje je najviše tretirano pesticidima korak je definitivno ka zdravijem životu. Nabavka organske hrane je dosta klimava tema jer danas realno nemamo pristup proizvodima koji su 100 % organski.

Švedski znanstvenici utvrdili su da se razni insekti, fungicidi i regulatori rasta biljaka mogu akumulirati u tijelima djece i odraslih.

Toxic skull - Mascot & Esport Logo (com imagens) | Logotipo do jogo

Ali, ako ne uzimamo hranu koja je kontaminirana pesticidima samo dvije sedmice, razina tih toksina u našem tijelu pada na nulu.

Evo zbog čega je bitno izbjegavati hranu koja je tretirana pesticidima:

Zdravlje mozga: U izvještajima iz 2008. navodi se da se mnogi pesticidi smatraju neurotoksinima koji mogu itekako utjecati na mozak sisara, a samim time i čovjeka. Studije su pokazale da postoji snažna veza između izloženosti pesticidima i Parkinsonove bolesti – hroničnog i progresivnog poremećaja kretanja.

Rizik od malignih oboljenja: 2015. godine Međunarodna agencija za istraživanje malignih oboljenja obavijestila je svjetsku javnost da vjerovatno glikofos – najčešće korišteni pesticid na svijetu može izazvati nastanak malignih oboljenja.

There is no room for toxic people — Whatever the story

Jedan izvještaj iz 2011. pokazao je da je glifosat između 60% i 100% uzrok onečišćenja zraka. U Europi je preko 40% podzemne vode pozitivno na glifosat, a Nijemci su taj pesticid čak uspjeli pronaći u ljudskoj mokraći. Glifosat se isto tako nalazi i u ljudskoj krvi, pa čak i u majčinom mlijeku.

Kako bi mogli reducirati rizik od svih ovih bolesti, preporučuje se izbjegavati apsolutno kupovina ovog voća i povrća, čak i ako su organski ili proizvedeni u vašem vrtu (iako ga prskate, nikada se ne zna):

1. Jagode

2. Jabuke

3. Nektarine

4. Breskve

5.Celer

6. Grožđe

7. Trešnje

8. Spanać

9. Paradajz

10. Čeri paradajz

11. Krastavac

12. Paprika babura

Ostatak teksta OVDJE

9 Sure Signs Your Workplace Is Toxic | Inc.com