Zdravlje

Ovo je najotrovnije voće i povrće: Ovo NE SMIJETE jesti jer će vas UBITI – ne budite budale

Ukoliko počnete da izbjegavate uzimanje i jedenje voća i povrća koje se najviše tretira pesticidima, to je definitivno veliki korak ka zdravijem načinu života.

Nabavljanje organske i zdrave hrane danas je postala veoma klimava tema, obzirom da danas nemamo baš pristup proizvodima koji su 100% organski i neprskani, realno.

Grupa naučnika iz Švedske ustanovilo je da se razne vrste insekata, fungicida i regulatora rasta biljaka mogu vrlo lako nakupiti u organizmu, kako odraslih tako i djece.

Međutim, ukoliko ne konzumiramo hranu koja je natrpana pesticidima samo 14 dana, nivo tih štetnih tvari i toksina pada na nulu. U današnjem tekstu ćemo obrazložiti zašto je bitno da se izbjegava hrana koja se tretira pesticidima.

Zdravlje mozga

U nekim izvještajima nastalim u 2008. godini stoji da se većina pesticida klasificira pod neurotoksinima koji u velikoj mjeri mogu da utiču na mozak nas sisara. Mnoga istraživanja dokazala su da postoji veoma jaka povezanost između česte izloženosti pesticidima i Parkinsonove bolesti.

Rizik od kancerogenih oboljenja

2015. godine Međunarodna agencija za istraživanje kancerogenih oboljenja izvjestila je svjestki puk da glikofos, inače najčešće upotrijebljeni pesticid diljem svijet najvjerovatnije može da izazove nastanak nekih onkoloških oboljenja.

U 2011. godini jedna analiza je utvrdila da je glifosat glavni uzrok zagađenja vazduha (60 – 100%). Na našem kontinentu, recimo, više od 40% podzemnih voda je pozitivno na ovaj pesticid, dok su recimo u Njemačkoj uspjeli glifosat naći u ljudskoj mokraći, ljudskoj krvi, kao i majčinom mlijeku.

Da bi se smanjio rizik od kancerogenih oboljenja, savjetuje se da se u potpunosti izbjegava kupovina svih vrsta voća i povrća, i konzumiranje isključivo onih koji su proizvedeni u vlastitoj bašti.

Najotrovnije vrste voća i povrća su:

1. Jagode

2. Jabuke

3. Nektarine

4. Breskve

5.Celer

6. Grožđe

7. Trešnje

8. Spanać

9. Paradajz

10. Čeri paradajz

11. Krastavac

12. Paprika babura

Ostatak teksta OVDJE