Ubistvo Stevice A. iz Vlaškog Dola kod Požarevca, kako neslužbeno saznajemo, moglo bi biti rezultat dugotrajnog spora oko Stevičine kuće u kojoj su živjeli njegova bivša supruga Ljiljana J. i njihova djeca, uključujući Anitu A. i sina (čiji je identitet nepoznat). Životna situacija u kući postala je alarmantna, a ovaj spor mogao je dovesti do ubojstva Stevice, koje se dogodilo u rujnu dok je spavao.Sumnja se da su počinitelji ovog zločina Ljiljana J. i njena kći Anita A., dok je sin u bijegu. Nakon ubojstva, tijelo Stevice je raskomadano na šest dijelova, umotano u deku i bačeno u šumu iz prtljažnika njegovog automobila.

 

Stevica je bio izuzetno vezan za svoju kuću u selu, iako u njoj nije živio. Kuća je nekada pripadala njegovim roditeljima, a nakon njihove smrti, Stevica se preselio u Austriju gdje je započeo obitelj s Ljiljanom. Međutim, njegov povratak kući nakon mnogo godina izvan zemlje razotkrio je nered i uništavanje koje su njegova bivša supruga i djeca napravili u kući.

Prema izvješćima susjeda, kuća je bila u potpunoj neredu, hrana je bila razbacana po stolovima, a alkohol i lijekovi su bili prolijevani. Vjerojatno je situacija eskalirala nakon što je Stevica vidio ovakav kaos i nered u svojoj kući, što je moglo biti motiv za njegovo ubojstvo.

Obitelj se vratila živjeti u selo, a Stevica ih možda nije želio izbaciti jer je brinuo za dobrobit svoje djece. Obitelj je također opisana kao čudna, a majka i kći su pripadnice vjerske sekte.Iako se nagađalo da je mogući motiv bio krađa Stevičinog automobila, čini se da nema drugih motiva koji bi odgovarali zločinu. Ljiljana se tijekom ispitivanja priznala krivom za ubojstvo, dok je njena kći Anita zadržala šutnju. Sin je i dalje u bijegu.