Koliko ste puta čuli onu otrcanu rečenicu: “Sve što muškarac želi je seks?”

Kad sam imao 17 godina, bio sam u potpunosti siguran da je to istina. 20 godina kasnije sam počeo sumnjati u to. Sad kad sam napunio 73 godine, sa sigurnošću tvrdim da to uopšte nije istina!

Nemojte me krivo shvatiti. Seksualna intimnost može biti lijepa u bilo kojem razdoblju života, ali postoji nešto – mnogo bitnije. To je nešto što je većini muškaraca teško da priznaju, a žene ga redovno daju muškarcima.

Do ovog zaključka nisam naravno stigao odmah, već poslije nekoliko godina razmišljanja i promatranja. Svo ovo vrijeme pomno sam promatrao svoje vršnjake: o čemu su oni razgovarali, šta ih čini zapravo sretnima, kako ih oblikuje život. Redovito sam 38 godina izlazio sa šest momaka, a seks je bio jedna od najbitnijih tema tokom naših razgovora uz čašu piva.

Ništa novo: kao i svi ostali muškarci na ovom svijetu pričali smo o našim “pobjedama”, žalili smo se kada “nismo uspjevali” kod neke žene itd. Ali najbitnije je bilo da smo bili totalno iskreni jedni prema drugima, odnosno da se ništa nije promijenilo ili uljepšavalo. Pričali smo o strahovima, sumnjama, konfuzijama, kompleksima …

Od veoma ranog djetinjstva govorili su nam da je biti muškarac sinonim za “ja želim seks”. Možda ćete morati biti doslovno opsjednuti time da bi vas svi onda smatrali alfa mužjakom. Sjećam se da je u srednjoj školi bila jedna djevojka koju sam simpatisao koja je za našeg zajedničkog prijatelja rekla, “on je nekako jako čudan.”

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučujemo