Posao radijskog ili televizijskog voditelja je veoma unosan posao, a pored toga on zna biti i izuzetno težak.

Danas skoro da nema neke radijske ili televizijske emisije u kojoj se ne pojavljuje moderator odnosno voditelj. O medijskoj vrsnoći takvih ljudi, poznavanju tematike i inteligenciji zavisi i generalni uspjeh svake emisije. Pred voditeljem su, dakle, mnogobrojni uslovi, pa onda nije ni čudo što je danas jako malo dobrih, a još manje onih vrhunskih voditelja.

Obaveza je svakog voditelja da dostavi informacije ljudima iz prve ruke, one koje su istinite i realne informacije i koje su provjerene. Od vijesti pa preko političkih emisija do dječijih emisija, voditelji u svim tim instancama igraju veoma bitnu ulogu kakva će emisija uopšte i biti.

Voditeljica emisije “Vijesti u 18h” na televiziji “Prva” koja se inače zove Jovana Jovančić, sigurno neće baš po dobrom i lijepom pamtiti posljednju emisiju koju je vodila.

Ona je izuzetno profesionalna, tako da se nisu dešavale greške u izgovoru. Međutim, pokazala je nešto što do  nikada nijedna njena kolegica, a ni nilo ko pred kamerama, ne želi da pokaže.

Ona se fino dotjerala, suknja bijele boje do ispod koljena, i uz nju je ukombinovala maslinasto zelenu košuljiu koja joj zaista prelijepo pristaje, a cijelu tu kombinaciju je na kraju zaokružila prelijepim cipelama.

Ali…

Svima je jasno da u studiju često zna biti viša temperatura, s obzirom na sva ta osvjetljenja i reflektore. A da je u ovom studiju bilo pretoplo dokaz su tragovi znoja koji su se cijelo vrijeme ocrtavali na Jovaninoj košulji. Pokušavala je ona to sakriti, ali nikome to ne može promaći, ovakva blamaža se ne može prikriti.

Preporučujemo