Novo

OVO JE DETALJNA PROGNOZA ZA CELO LETO: Srbiju čekaju paklene vrućine i natprosečne temperature!

Ljeto je svima nama omiljeno godišnje doba, ili barem većini nas, i jednostavno svi jedva čekamo da dođe tih nekoliko mjeseci kada ćemo moći da uživamo na suncu, da se sunčamo, ljetujemo i da uživamo u svim ostalim radostima koje nam ljeto inače donosi. Međutim, niko od nas ne voli velike vrućine, koje budu nepodnošljive, i sa kojima se nekada jedva izborimo, a po svemu sudeći izgleda da će ovo ljeto baš takvo da bude.

Mi vam u nastavku donosimo najnovije prognoze meteorologa, koji kaže da će ovo ljeto ipak biti toplo sa jako malo padavina. Naime, poznati meteorolog, Goran Mihajlović, koji je inače pomoćnik direktora Repzbličkog hidrometeorološkog zavoda, gostovao je u emisiji Pulsa Srbije, i tu je on otkrio kakvo nas to vrijeme očekuje kada je u pitanju ovo ljeto. Ovih dana boje meteoalarma koje su na snazi u Srbiji su najviše narandžasta i žuta, uz koje nas prate kiša, neobičan krupan grad, kao i grmljavina i olujni vjetrovi, pa zbog toga je učinjena velika šteta u mnogim gradovima u Srbiji, ali kako smo već naveli na samom početku meteorolog ipak za ovo ljeto kaže da će da bude toplo i sa jako malo padavina, a rekao je sljedeće:

“Nepogoda u smislu prolaznog naoblačenja i lokalne pojave grada će biti. Ono što treba istaći kao osnovna karakteristika leta je da će biti toplo. Biće manje padavina, srednja temperatura i do 3 stepena iznad prošlogodišnjih vrednosti. To u jednoj rečenici znači toplo i sušno leto. U julu srednja maksimalna temperatura će biti između 30 i 32 stepena. Dakle u pojedinim danima svakako više i to je ono što smo navikli jer smo imali vrućine 2012. i 2017. godine”, rekao je on.