Crna hronika nažalost je postala najpopularniji segment svakog internetskog i medijskog portala, društvene mreže naprosto frkte sa vijestima ovakvog tipa. Htjeli mi to priznati ili ne.

Svaki će čitatelj prvo pogledati šta se dogodilo u regiji, ko je ubijen, ko je opljačkan, ko je koga ubio i zašto. Nakon toga dolazi red na sve ostalo. Obični ljudi, očito, radije ne čuju dobre i pozitivne vijesti, već samo crne, depresivne i vrlo loše.

U nastavku vam donosimo priču koja dolazi iz Bosne i Hercegovine koju nije ugodno i lijepo slušati. Sabahudin Velić iz Cazina je čovjek kojeg su bh. mediji prozvali bosanski kanibal. Početkom drugog mjeseca ove godine pogubio je majku, ali ne samo to. Pojeo je njezino tijelo. Eto, i to je moguće u današnjem vremenu.

Trenutno se nalazi u Sokolcu u psihijatrijskoj bolnici, gdje je provodio svoje vrijeme zadnjih 6 mjeseci. Čekao je presudu. Međutim, ovih je dana pokrenut postupak za njegov trajni pritvor u ovoj vrlo ozbiljnoj ustanovi. Sve ovisi o novcu i finansijama koje moraju uplatiti bolnici u Sokolcu, ako novac ne bude pronađen, bit će pušten, i tako će postati opasan za druge ljude.

Utvrđeno je da Sabahudin Velić pati od teškog poremećaja ličnosti iz šizofrenog spektra, s iskrivljenim konkretnim shvaćanjima stvarnosti, razmišljanja i razumijevanja, pa je stoga vrlo opasan za kompletnu okolinu.

Ako državni sudac utvrdi da sredstva za njegovo daljnje liječenje neće biti isplaćena do kraja mjeseca, bit će pušten i kao takav predstavljat će prijetnju lokalnom stanovništvu jer je vrlo neuračunljiv.

Izvor: novadanas

Preporučujemo
Loading..