Čitav svijet je ostao šokiran kada je objavljen video iz Indije gdje se jasno može vidjeti kako policija motkama mlati sve one koji se ne žele pridržavati mjera zaštite od koronavirusa. Ali, to očito nije baš neko rješenje, pa su u nekim dijelovima zemlje policajci počeli primjenjivati i neke druge metode.

Tako kada policija uhvati pojedinca ili grupu koji krše uvedene mjere zaštite ili policijski sat oni ga ubacuju u vozilo gdje se nalazi osoba koja je zaražena koronom. Doduše, naravno nije baš toliko morbidno. U pitanju je glumac, lažni pacijent, a cilj je preplašiti sve one koji se junače i prave pametni. Jedan takav slučaj je upravo nedavno bio objavljen na društvenim mrežama.

Na video klipu se može vidjeti kako jedan policajac zaustavlja trojicu muškaraca na jednom motoru koji su prethodno prekršile sve moguće mjere i pravila koja su uvedena. Nakon kratkog ispitivanja, policajac je nezadovoljan dobivenim odgovorima skupa sa svojim kolegom riješio silom svu trojicu muškaraca ubaciti u vozilo gdje je sjedila osoba koja je “zaražena” koronavirusom. Kada su pametnjakovići shvatili šta ih čeka, mahnito su počeli da se koprcaju , očajnički pokušavajući da pobjegnu, naročito kada je “pacijent” počeo kašljati.

Još veća panika nastala je kada je u jednom trenutku pacijent ustao, pa su uhvaćeni pokušali bukvalno kroz prozor vozila da pobjegnu. Nakon što je video objavljen na društvene mreže, policija se oglasila i napisala “Ljudi jednostavno ne žele shvatiti koliko je ovaj virus strašan, jer ga ne mogu vidjeti. Ali on može biti svuda oko nas. Zato je vlada i odredila karantin i policijski sat.” 

Preporučujemo