Novo

OVDE “NEŠTO IMA”: Ljudi veruju da se iznad srpskog sela dešavaju ČUDA , pogotovo za one što traže PARTNERA! (FOTO)

Sve je više u srpskim selima neoženjih momaka, ali i neudatih devojaka, a zašto je to tako pitanje je mnogo, a odgovora nema. I dok su momci i devojke samuju, sudinu ipak ne prepuštaju slučaju. Usred dragačevske šume iznad sela Kotraža, duže od pola veka oni se okupljaju na praznik Svete Troice, celivaju posebno mesto i nadaju se da će Bos da usliši njihove molitve i uputiti ih na pravog partnera. ovaj događaj ostao bi u rubrici nećete verovati i da praksa nije pokazala da ipak kako kažu nešto ima.

“Do mene su stigle priče da su se momci oženili i dobili decu samo nekoliko meseci nakon što su došli ovde na ovaj veliki praznik. Ja sam rešio da pokušam, jer ništa me to nije koštalo, mada sam i sam bio skeptičan. Došao sam i zaista posle nekoliko meseci upoznao sam devojku sa kojom sam odmah znao da je to ono pravo. Dobili smo i decu. Neki momci ne veruju i neće da dođu, ali i dalje su neženje”, rekao je RINU Milenko Janković. Danas na mestu gde se nalaze ploča i krst nekada je davno se nalazila velika svetinja, a meštani ovog kraja nameravaju tu da ponovno sagrade crkvu. Dok legenda kaže da se upravo tu davno pričestio car Dušan kad je krneuo u jedan od svojih pohoda.

“Кad na svete Trojice neoženjeni momci dođu nasred ovog bukovika i zamisle želju vezanu za ženidbu i porodicu, to im se ispunjava 100 posto. Imali smo u selu nekoliko takvih primera. Momci su dolazili, pomolili se Bogu, a nedugo zatim bi se u crkvi venčali i dobili sinove. Ono što je primetno jeste da se poslednjih godina za ovaj veliki praznik ovde pojavljuje sve više devojaka, u nadi da će se i njima uslišti molitva i da će pronaći muža”, rekao je Dušan Janković koji živi u ovom selu. Ostatak pročitajte ovde.