Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je zadnjih nekoliko dana na stalnom udaru zbog uvedenih mjera izolacije i restrikcije kojih bi se građani po pravilu trebali pridržavati.

Očekivano, vrhunski stručnjaci (većinom bez završene srednje, a upitno i osnovne škole) dočekalo je na nož svaku odluku koju je on donio i time jednostavno dokazali da bi apsolutno svakome na Vučićevom mjestu našli manu.  Naročito se stvar razbuktala kada je uveden policijski sat koji će trajati od četvrtka 30. aprila (18h) do ponedjeljka 4. maja (5h). To znači da se Prvi maj neće slaviti.

Vučić je na današnjoj press konferenciji potvrdio tu odluku i kazao kako je 90% siguran da se ona neće mijenjati.

Od danas su u Srbiji, podsjećamo, pod posebnim mjerama počeli raditi frizerski saloni i fitness centri, a kako je i sam Vučić kazao, ovo je posljednja duža karantina jer on očekuje otvaranje kafića, kina, restorana i ostalih objekata uslužne djelatnosti tokom naredne sedmice. Tako je on nakon danas održanog sastanka se vratio u svoje poslovne prostorije gdje je na krajnje specifičan način pokazao građanima da se sve već uveliko vraća u normalno stanje.

Objavio je naime na svom Instagramu sliku sa današnjeg ručka, a opis je glasio “Vraćamo se normalnim aktivnostima, odlična buranija.”. U kratkom vremenskom periodu su grmili pozitivni komentari ispod slike.

Od ranije se zna da predsjednik Srbije nije pretjerani ljubitelj mesa. Kada se jednom prilikom vraćao helikopterom iz Novog Pazara slikao je se kako jede zeljanicu. Kada je nedavno posjetio Bugojno pojeo je krompirnu pitu, a eto danas na meniju buranija.

Preporučujemo