Mnoge žene se muče s dlačicama iznad gornje usne. Vjerovatno je vosak bio prva pomoć u rješavanju ovih dosadnih uznemiravača. Ali ima i učinkovito prirodno rješenje za to.

Žene na Bliskom Istoku stoljećima koriste ovu mješavinu. Naime, uklanjanje dlačica ovom smjesom ima vrlo umirujući učinak na kožu. Također će pomoći vašoj koži da zadrži lijep i zdrav sjaj. Prirodni sastojci prepuni su antioksidanata, vitamina i minerala. Iako često ne obraćamo pažnju na svoju kožu, trebali bismo! Koža je najveći organ na tijelu i apsorbira se izravno u krvotok bilo što na sebe.

Trebate:

2 kašike limunovog soka
2 kašike meda
1 kašika zobene kaše

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke i utrljajte ih na područja gdje želite ukloniti dlake. Ostavite smjesu da odstoji 15 minuta. Nakon toga ga isperite toplom vodom. Zatim stavite kremu za lice. Ponavljajte ovaj postupak 2-3 puta sedmično. Dlake će nestati nakon mjesec dana.

Jeste li već isprobali ovu mješavinu za uklanjanje dlačica? Ako je tako, napišite nam svoja iskustva u komentarima – jesu li vam se svidjeli rezultati i želite li ponovo koristiti ovu smjesu kako biste se riješili dosadnih dlačurila? Svakako vrijedi probati – nemate ništa za izgubiti, zato odmah krenite danas!

Izvor: Lokovesti

Preporučujemo
Loading..