Savjeti

OVAKO NAS PRODAVCI VARAJU! Kad vam provuku proizvod kroz kasu POGLEDAJTE CENU! Ako koriste trik-TRAŽITE PARE NAZAD!

U ovom tekstu danas za vas je pripremljena jedna vrlo interesantna tema koja će vas zasigurno zanimati, posebno u ovim teškim vremenima kada tražite uštedu svakog mogućeg dinara, jer je ekonomska situacija vrlo diskutabilna u čitavom svijetu.

Danas pričamo o kupovini u velikim maloprodajnim prodavnicama, a to se posebno odnosi na segment kada se idu u podmiru, odnosno kupuje se veća zaliha namirnica.

Ljudi onda jednostavno iz nervoze većinom stave stvari u kolica i ne gledaju uopšte cijene, a vrlo je realna opcija da vam se gotovo svaki treći proizvod koji kupite obije od glavu, tačnije budete “zakinuti” za nekoliko dinara. Puno puta kad uzmemo račun, vidimo da je cijena potpuno drugačija na računu, a da je drugi bio na polici kad smo pogledali i na kraju kupili sam proizvod.

Zato se potrošači često pitaju kako reagirati u takvim trenucima, jer realno je vrlo je teško vratiti se u supermarket i dokazati što se dogodilo prije pola sata ili sat vremena.

Zbog toga stručnjaci savjetuju da poslije kupovine odmah nakon što izađete sa blagajne sjednete i pregledate cijene svih predmeta koje ste kupili, tako da ne morate platiti puno više od onoga što je napisano na policama, tj. cijene.

Kupili ste recimo čokoladu koja košta 99,99 dinara, a na blagajni se naplaćuje po cijeni od 139,99 dinara? U tom slučaju prodavac na blagajni dužan je vratiti novčanu razliku vama. Po zakonu prodavac je obavezno dužan prodavati stvari onakve kakve su na policama, pa se tako na blagajni ne može cijena tek tako samo promijeniti.