Priča o Jeleni Đoković oslikava njezinu suzdržanost, skromnost i posvećenost obrazovanju i obitelji. Njezina veza s Novakom Đokovićem, jednim od najpoznatijih tenisača svijeta, privukla je veliku pažnju medija i javnosti. Međutim, Jelena se održavala skromnom i suzdržanom u javnosti, često izbjegavajući medijske naslove i suvišne konflikte.Njezin akademski put i diplomiranje na fakultetu u Milanu pokazuju njezinu predanost obrazovanju i financijskoj neovisnosti. Njena stipendija kao pomoć u troškovima također govori o njezinoj odgovornosti i samostalnosti.

 

Prikazana slika nje kao studentice u Milanu dodatno ističe njezinu skromnost i opušteni stil. Fotografija odražava njezinu autentičnost i prirodnost, što je možda doprinijelo privlačnosti koju je imala prema Novaku i njihovom odnosu.Njezin izbor da se suzdrži od javnih konflikata i da se posveti obitelji i podrži Novaka tijekom njegove sportske karijere ukazuje na njezinu snalažljivost i predanost obitelji. To također pokazuje da je Jelena uspjela pronaći ravnotežu između svoje osobne živote i javnog interesa koji prati njenog supruga.

 

Ukupno gledajući, ova priča pruža sliku o Jeleninoj ozbiljnosti, skromnosti i privrženosti obitelji, što je možda doprinijelo stabilnosti njihovog odnosa usprkos izazovima i medijskom pritisku.Tijekom njihove veze držala se skromno i suzdržavala se od nepotrebnih sukoba s Novakom, unatoč stalnoj medijskoj pozornosti i glasinama koje su ga povezivale s drugim ženama.Obitelj Đoković trenutno boravi u Monte Carlu, koji je bio česta destinacija para. Na društvenim mrežama osvanula je fotografija Jelene koja dočarava njen nekadašnji identitet obične djevojke. Na slici je odjevena u neupadljivu odjeću, a njena nepromijenjena kosa i iskren osmijeh jedini su joj dodaci.