Nedavno je Englesku, ali i kompletan svijet, šokirala izjava jednog, naizgled potpuno običnog, trinaestogodišnjeg dječaka koji je hladnokrvno izjavio kako je ovisnik o – vijagri.

On je na taj način postao najmlađi dijagnosticirani ovisnik o popularnim plavim tabletama u svijetu. Dječak koji je svoja prva seksualna iskustva imao sa 10 godina, “nakačio” se na dizajuće pilule, te je počeo redovno uzimati novac od svojih roditelja kako bi sebi mogao kupovati te tablete. Naravno, s obzirom da je maloljetan, on je imao svog ilegalnog dostavljača.

Tablete je prvi put probao kada je imao 10 godina, odnosno kada su ga njegovi najbolji prijatelji zezali kako je jako loš u krevetu i kako je djevojka, kojoj je tada bilo 15 godina, i sa kojom je on izgubio svoju nevinost rekla da je uopšte nije zadovoljio.

Nedugo nakon toga, malac je počeo uzimati plave pilule, a znao je piti i  6 komada za jednu noć kada bi išao sa drugovima na zabave i posebno organizovane tinejdžerske seks partije, s obzirom da nije bez njih mogao dobiti erekciju.

Međutim, danas taj dječak, koji inače živi u Lancashiru smatra da je on pravi “seks Bog”, te da zahvaljujući njegovom “nepadajućem” prijatelju sve cure prosto lude za njim.

“Mnogi smatraju da je vijagra zapravo samo za penzionere koji imaju probleme i traže pomoću toga produžetak zadovoljstva. Ja sam pravi primjer suprotnog. I ne, nisam ja jedini koji ih tako često uzima. Ljudi moji. 21. vijek je. To se danas sasvim normalno prodaje ispred svake škole. Šta mislite, kako sam ja dobio svoje?” objasnio je napaljeni tinejdžer.

Mnogi doktori i naučnici tvrde da je izuzetno opasno za svakog, a posebno za tinejdžere, da u tako abnormalnim količinama uzimaju ove vrste pilula, jer one onda izazivaju, kao i svaka druga tableta, – ovisnost.

Preporučujemo