Ne dirajte lava dok spava. Ili, još bolje, ne diraj umornog vozača sa snagom na izdisaju, barem će biti poput tog lava.

Naime, ne tako davno na društvenoj mreži Facebook pojavila se poruka da je u samo nekoliko rečenica, na najbolji način, pokazao kako izgleda život prosječnog srpskog vozača kamiona. Nije lako. Kilometri i kilometri vožnje su ispred njih, besane noći, rješavanje papirologije na graničnim prijelazima, satima bez uvjeta za higijenu i danima bez hrane na žlici.

To je upravo slučaj s ovim vozačem kamiona. Htio je nekoliko sati sna, a da ga niko nije uznemirio, a kako bi se osigurao isti, nije mu bilo teško napraviti poruku koja bi odvratila od najkontroverznijeg prolaznika ideju da uhvati volan njegovog kamiona.

Ova poruka je toliko iskrena da pogreške kao što su “maika”, “nebi ja” uopće nisu važne. Ko još uvijek očekuje da umorni vozač poštuje sva gramatička pravila, nadamo se da je uspio i da je ujutro odmarao i da je “riješio” papire i stigao do kuće svoje žene, do toplog tuša, kreveta i domaće juhe.

U nastavku pogledajte i i sami pročitajte kako je izgledala poruka koju je napisao i zalijepio ovaj umorni, neimenovani, vozač kamiona.

Šta vi mislite o ovome dragi naši vjerni čitaoci? Kako bi ste vi reagovali kada bi ste vidjeli ovakvu poruku? Kako bi ste vi postupili na mjestu vozača kamiona da ste u njegovoj situaciji, ili kako bi ste reagovali vi da neko ne ispoštuje ovu poruku koju ste ostavili?

Izvor: Dobar Dan

Preporučujemo
Loading..