DOŠLO JE TAKVO VRIJEME DA JE JEDNOSTAVNO DISATI ZRAK POSTALO OPASNO ZBOG SVEGA ŠTO KRUŽI ZRAKOM. TREBA IPAK POVESTI RAČUNA O TRI VEOMA VAŽNE STVARI:HIDRATACIJA ORGANIZMA, PRAVILNA ZAŠTITA OD SUNCA I DOVOLJNO ODMORA. NA OVAJ NAČIN TIJELO SE ODRŽAVA ZDRAVIM I POMAŽETE MU DA SE SAMO ZALIJEČI.

Najčešći problemi na početku ljetnog perioda jesu bolovi u mišićima i zglobovima i suha koža. U nastavku teksta pisat ćemo o domaćem magnezijumovom losionu.

Osnovne funkcije magnezija su između ostaloga: da održava zdravlje vaših kostiju, da utiče na nivo energije u vašem tijelu, da pomaže pri resorpciji vitamina D. Pored toga on ublažava upale, te pomaže pri zacjeljivanju vaših rana koje imate, ali isto tako i smanjuje i rizik od dijabetesa. Osim pravilne ishrane imate još neke načine za unos magnezijuma u tijelo i to prečicom – KROZ KOŽU.

Smatramo da ćete ovom vrlo korisnom metodom zadovoljiti svoje dnevne potrebe za magnezijumom, a za sve to vam je potrebna samo ključala voda i magnezijum hlorid. Istraživanja su dokazala da je 75% ispitanika nakon četiri sedmice korištenja ovog losiona imalo veći nivo magnezijuma u tijrlu! Vrijedi pokušati, zar ne?

RECEPT ZA DOMAĆI MAGNEZIJEV LOSION:

Sastojci: 3 kašike ključale vode i pola šoljice magnezijum hlorida.

Priprema i primjena losiona: jedino što morate da učinite jeste da stavite vodu na šoret, dok ne proključa, i onda je promiješate sa prahom i spreman je za nanošenje na kožu.

Ovaj losion je veoma moćan i otklanja bolove u kostima, mišićima i zglobovima, a vaše je da isti utrljate na bolno mjesto i sačekate tri do četiri minute.

Ovu istu smjesu možete koristiti i prilikom redovne njege kože tijela i to umjesto standardnih krema, samo što smjesi trebate dodati bolo koji šea puter. Bit ćete odušvljeni rezultatom.

Preporučujemo
Loading..