Činjenica je da smo nebrojeno puta na internetu ili društvenim mrežama vidjeli neke doista neobične životne situacije koje su se dogodile u stvarnom životu.

U nastavku vam donosimo priču o graditelju Valdevine Miguelu de Silvi, koji je nakon što se povukao u penziju poželio da može učiniti nešto da ga se svi sjećaju. Kad mu se prvo pojavila ideja “naopačke”, svi su ga sumnjičavo gledali i rijetko je ko želio pomoći osim njegove porodice.

Doduše, nije pretjerano uzimao u obzir ove negativne komentare i rekao je da ima ideju, ali je na kraju odlučio da želi učiniti nešto za sebe jer to želi učiniti. Počeo je izradom svog remek djela i nije imao pojma da će danas cijeli svije pričati o tome ubrzo nakon što je završio.

Turisti iz cijelog svijeta rado posjećuju neobičnu zgradu, a mnogi bi je željeli fotografirati. Valdevino je sigurno ponosan na sebe, što je ovo zamislio, ali prije svega zato što se nije predao svojoj ideji bez obzira na to što su ga drugi kritizirali.

Međutim, njemu je bilo važno da ima podršku porodice i svih ostalih njemu dragih ljudi što je znao da može podnijeti. Kako se vama sviđa ova kuća? Valdevino je definitivno pokazao kakav je genijalac.

Preporučujemo