Veoma tužna i nevjerovatna priča još jednog rastanka vlasniak sa svojim ljubimcem. Dok je još bio živ, Vagner Figiredo de Lima i njegov konj bili su nerazdvojni, svaki dan su provodili više sati trenirajući. Konj je ostao potpno sam kada je vlasnik umro. Vlasnik Lima (34) je tragićno preminuo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se desila nedaleko od njegove kuće u Brazilu.

Svi članovi porodice i mnogobrojni prijatelji preminulog okupili su se na njegovoj sahrani da mu odaju počast. S obzirom na to da su oni znali koliko je konj značio Vagneru, odlučili su da i njega povedu na sahranu kako bi po posljednji put bio uz njega.

Kada je vozilo sa kovčegom prošlo pored povorke, činilo se kao da Sereno osjetio da njegovog prijatelja više nije među živim. Sereno je počeo da uznemireno šeta oko kovčeka i da ga polako njuši, a onda je zanjištao. Mnogim prisutnim su u tom trenutku potekle suze na lice zbog prizora koji su vidjeli. Rastanak je bio veoma tužan. Pogledajte tu osjećajnost jedne životinje: