Zdravlje

OVAJ JEZIVI ZVUK otkriva da će osoba umreti u MANJE OD DAN! Ako ga čujete, zovite mrtvaru!

U današnjem tekstu imamo malo mistike za vas, što je mnogima taboo tema, nešto o čemu se i ne govori baš toliko puno u javnosti.

Sigurni smo da ste već nekoliko puta čuli ili čitali o ljudima koji su doživjeli kliničku smrt, te da je ta osoba taj fenomen opisala kao dugi mračni tunel i svjetlost na kraju tunela. ALi, je li vam iko ikada kazao da nije vidio nikakvu svjetlost, da se osjećao blaženo, da mu se činilo kao da spava?

Naravno, to vam gotovo niko neće kazati, dovoljan je samo taj hajp da se nešto događa. Danas vam mi donosimo jednu jako zanimljivu temu, a u pitanju su simptomi koji se javljaju kod osobe koja umire, odnosno na osnovu čega možete prepoznati da vam se smrt približava. Ovim fenomenom bavio se i čuveni New York Times, jedan od najpoznatijih i najstarijih dnevnih listova diljem svijeta. Prema njima, prvi simptom je uvijek samrtnički hropac.

Naime, osobi kojoj je ostalo manje od 23 sata života počinje veoma teško da guta, te samim time može da dođe do davljenja, pa ležeči pacijenti obavezno moraju da leže na boku i nikako na leđima ili stomaku. Ostali simptomi koji se javljaju su teško disanje, konfuzno stanje, tamne mrlje i modrnice na tijelu, osjećaj izgubljenosti i tako dalje.

Daniel Murell, profesor sa Univerziteta u Alabami kazao je da osoba u zadnjih 30 sekundi svog života čak ne zna ni gdje se nalazi. Naravno, sve staje kada jednom mozak ostane bez kisika, te vam se smrt primiče. U zadnjim sekundama ljudi bukvalno vide neke svoje “slike” iz prošlosti, odnosno događaje koje potencira dio mozga zadužen za pamćenje.